DATA VISUALISATIE: POWER BI

Slimmere Business Intelligence

DATA VISUALISATIE & BUSINESS ANALYTICS

Power BI: Verander de manier waarop u data gebruikt: werk slimmer met data!

Het doel van datavisualisatie is om mensen te helpen sneller betere beslissingen te laten nemen door het gemakkelijker te maken om bruikbare inzichten te ontdekken. Boeiende visualisatie helpen de waarde van uw data te communiceren, nieuwe bruikbare inzichten en patronen te ontdekken, relaties te identificeren en nieuwe bedrijfsmogelijkheden te verkennen.

Het is veel eenvoudiger om gegevens te interpreteren wanneer deze op de juiste manier worden gevisualiseerd. Wanneer we onze ogen gebruiken om data te interpreteren, zijn we instaat om heel snel en met minimale inspanning data te categoriseren, te groeperen, te trends, te identificeren en ruis te elimineren.

Dus wanneer we deze op de juiste manier geïmplementeerd, vermindert datavisualisatie de tijd die nodig is om informatie te verwerken.

Power BI Data Visualisatie & Business Analytics

Onder Data Visualisatie verstaan we het prepareren, integreren, modelleren, presenteren en communiceren van kwantitatieve data in een grafische vorm, de zogenaamde Visuals, die gemakkelijker te begrijpen en te verwerken zijn voor het menselijk brein.

We staan een hybride systeem voor met zowel Managed als Selfservice componenten. Een simpele tabellen of matrices beschouwen wij ook als Visuals, die kunnen in sommige gevallen uitstekend een verhaal vertellen. Bij data visualisatie gaat het naast het analyseren, visualiseren, rapporteren vooral om het vertellen van een verhaal.

Traditionele rapportage en dashboards zijn vaak erg statisch en nodigen niet uit tot actie; Power BI daarentegen is niet alleen ontworpen om dynamische, interactieve en aantrekkelijke rapportages en live dashboards te genereren, maar ook om de samenwerking en communicatie te bevorderen. Power BI maakt het uitvoeren analyses en het delen van uw bevindingen gemakkelijker en sneller.

Power BI levert een belangrijke bijdrage bij het veranderen van de manier waarop met data werkt, omdat het krachtige "storytelling" ondersteunt waarmee u uw inzichten op een boeiende manier aan anderen kunt communiceren, waardoor de besluitvorming wordt versneld.

Ons data visualisatieteam

Ons data visualisatieteam richt zich op het ontwikkelen van rapportage, dashboard en andere visualisatieoplossingen die onze klanten helpen slimmer te werken met hun data.

We onderkennen dat alleen specialisten met grondige kennis van uw branche en van uw organisatie, instaat is u te helpen bij het implementeren van data gedreven werken en samen met u adequate datavisualisatie- en analytics oplossingen te ontwikkelen die een oplossing bieden voor uw belangrijke organisatie uitdagingen

Daarom besteden we behoorlijk wat tijd aan het analyseren van uw organisatie en de gewenste toekomstige situatie, hierdoor kunnen we samen met u een oplossing op een "agile" werkwijze ontwerpen, specificeren en realiseren. Op deze manier voorkomen we dat u uw bestaande spreadsheets repliceert met behulp van datavisualisatie en analyse hulpmiddelen, en helpen we u bij het ontwerpen van effectieve dashboard en rapportage. We kunnen dan ook veel beter het ontwerp van semantische modellen vormgeven.

Onze technische consultants zijn gecertificeerd, deskundig en ervaren in een breed scala aan visualisatie- en analysetechnologieën van Microsoft, waaronder Power BI

Power BI: See it in action!

Nieuwsgierig? Vraag een demonstratie aan!

Wij vertellen u graag over de mogelijkheden die Power BI voor uw organisatie kan beteken, maar we laten het ook graag zien, daarom hebben we een demo applicatie beschikbaar en organiseren wij graag, kosten- en verplichtingsloos en demonstratie bij u op locatie.

Tijdens onze demonstratie krijgt u een duidelijk beeld bij de verschillende onderdelen van het Microsoft BI-platform en hoe deze bij kunnen dragen aan het succes van uw business intelligence initiatief. met de nadruk op werken met data, ontwikkelen van rapportages en dashboards met behulp van Microsoft Power BI.

Wat maakt Micorosoft Power BI, Power BI?

Slimmer rapporteren en dashboarding

Al hoewel Power BI is ontwikkeld als een self-service tool voor het uitvoeren van analyses en het genereren van rapportage en dashboard, is er binnen moderne Data Intelligence platforms ook ruimte en noodzaak voor het genereren van gestructureerd en gecertificeerde rapportages, scorecards en analytical dashboarding. Deze rapportage en dashboards vormen de kern van een moderne benadering van analyse. Organisaties vertrouwen op regelmatige, gestructureerde rapportage om het de prestatie van de organisatie goed te kunnen monitoren en te sturen.

Deze formele en gecertificeerde rapportages verzamelen en communiceren de cruciale details die een goede besluitvorming ondersteunen en bieden een startpunt voor verder onderzoek naar trends, bedreigingen en kansen.

Die verdere verkenning gebeurt met behulp van de Self service componenten van Power BI, zoals de interactieve dashboards en de slimme Business Analytics mogelijkheden. Power BI bevat veel slimme functies om betere data-analyse mogelijk te maken via zowel rapporten als dashboards

Slimmer data preparatie en modellering

We scharen het vormgeven van de modellen, het prepareren van data en data sets, op basis waarop de Visuals worden gegenereerd, eveneens onder Data Visualisatie. Deze activiteiten zijn immers met Power BI niet langer meer alleen het domein van data engineers. Met Power BI Power Query kunnen data analytici zelfstandig data-modellen genereren en beschikbaar stellen aan collega’s.

De nieuwste versies van Power BI bevatten tools waarmee informatie over herkomst van data en de status die een data model heeft.

Slimme Business Analytics

De AI-functies die zijn ingebed in Power BI leren continue over uw data in de onderliggend datastructuren en helpt gebruikers bij het maken van analyse, door het ontdekken en communiceren van, potentieel, nieuwe inzichten. Boeiende dashboards, infographics en zelfs geanimeerde presentaties kunnen snel en intuïtief worden gemaakt met behulp van drag-and-drop-functionaliteit, geautomatiseerde opmaak en een reeks ontwerptools voor aanpassing.

Neem alstublieft in u op dat het gemak waarmee, de diepte, breedte en de reikwijdte van de analyse mogelijkheden voor gebruikers bepaald wordt door de kwaliteit, en correlatie, van de onderliggende databronnen en modellen!